AZ IGAZSÁG FÉNYÉBEN – GRÁL-ÜZENET


Az IGE

 

 

 

 

 

kriz

 

 

 

ABDRUSHINTÓL


A SZELLEMNEK

 

 

ÚJ  GRÁL-ÜZENET

 

 

 

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

 

 

 

 

AIGAZSÁG FÉNYÉBEN

-

GRÁL-ÜZENET

 

 

 

 

ABDRUSHINTÓL

 

 

 

 

 

 

 

Ez a magyar nyelvű változat az eredeti, Abdrushin által személyesen jóváhagyott német kiadás 

alapján készült a cseh és angol nyelvű kiadásokkal összevetve a gondosabb, precízebb fordítás végett.


A mű eredeti címe: IM LICHTE DER WAHRHEIT - Gralsbotschaft

Verlag  "Der Ruf" GmbH, München, 1931  

 

 

 

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

Aki

 

nem törekszik arra,

 

hogy az Úr Igéjét

 

helyesen megértse,

 

az bűnt követ el!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


A „Grál-üzenet” Abdrushin műve, Ő volt a Jézus által megígért Igazság Szelleme.

Ez az Isten Igéje, mert a benne rejlő tudás nem az emberi elméből származik, hanem attól, akin keresztül a teremtés létrejött.

Ezt természetesen helyesen kell értelmezni. Sugárzási folyamatról van szó. Az ember, mint olyan, tulajdonképpen emberi szellem, aki a fizikai testet mint eszközt használja, hogy az anyagi világban megnyilvánuljon. Az Igazság Szellemének inkarnációja esetében nem emberi szellem testesült meg, hanem Isten teremtő Akaratának egy része. Emiatt ez a könyv méltán neveztetik az Isten Igéjének az emberek által összeállított Bibliától eltérően, ami ebből kifolyólag nem lehet az Isten valódi Igéje.

A Grál-üzenetben minden mondat és minden szó valódi pontos leírása a létezőnek, méghozzá attól, aki ezt megteremtette. Vagyis ez egy valódi hézagmentes útmutató a földi élet, és egyáltalán a teremtés megjárására. Az embernek meg kell értenie mi a különbség egy emberi mű, ami általában az önteltség keveréke, és az Isten Igéje között. Olyan ez, mintha az ember maga az Isten Akarata előtt térdelne és Őt hallgatná ... csak ebben az esetben az átadás formája más ... a közlendő egy anyagi könyvben van tárolva. Vagyis erről a tudásról nem lehet valami emberi módon egyezkedni, helyességét vitatni vagy éppenséggel kijavítani.

Ehhez a meggyőződéshez természetesen mindenkinek magának kell eljutnia, mégpedig bensőjének vagyis szellemének élénksége által. Ha valaki ezt a könyvet az eszével próbálja megérteni és kritizálni, akkor nem jut semmire. Az Élő Ige elfogadásához élő szellem szükségeltetik, nem pedig egy korlátozott földi eszköz – az ész, ami az anyagi agy szüleménye, és ami így megint csak anyagi dolgokat képes megérteni. Az ember e célból kapta a földi észt ... hogy ennek segítségével azt a belső élő akarást átvigye a földi dolgokba. Ha hagyja magát saját eszköze - az ész - által leigázni, akkor saját maga szűkíti le horizontját és felfogását csupán az anyagi dolgokra.

 

A könyv változatai

Szükséges azonban a könyv eredeti, cenzúrázatlan változatát olvasni. A cenzúrázott, úgynevezett utolsó kézből való háromkötetes kiadásban emberi beavatkozás okozta hiányosságok találhatók. Ez itt az eredeti verzió:

Az Igazság Fényében – Grál-üzenet”

A Grál-üzenet utórezgései”.

Az 1923 és 1931 között létrejött, egymásra logikusan kapcsolódó előadások egy átfogó eredeti műbe lettek rendezve, és 1931-ben ebben a zárt műben jelentek meg „Az Igazság Fényében - Grál-üzenet” címmel. „A Grál-üzenet utórezgései” címen kiadott további, szabadon kapcsolódó előadások kibővítik ezt az 1931-ben megjelent zárt művet.

Abdrushin nagy hangsúlyt fektet a Grál-üzenetben” és „A Grál-üzenet utórezgéseiben” megjelent előadások sorrendjére, mivel így fokozatosan, lépésről lépésre vezeti az emberi szellemet a megértéshez. Az előző lépés vagy fokozat hiányában az emberi szellem nem tud helyesen tovább lépni, nem képes befogadni az ismereteket. Vagyis a Grál-üzenet” elfogadása szükséges fokozat „A Grál-üzenet utórezgéseinek” elfogadásához.


 

 

Az egész könyv letölthető itt:  „Abdrushin - Az Igazság Fényében - Grál-üzenet 1931“ (4,2 MB)
2011.
By: Fresh Joomla templates